Friday, 2 March 2012

:: Please Read Before Download ::

:: SEBELUM DOWNLOAD MOVIE , PASTIKAN LAPTOP ADA SOFTWARE NI ::


1. WinRAR [ Untuk combine file movie part RAR ] :
1. Klik download link :
http://www.filehippo.com/download_winrar_32/
2. Klik install , dan tunggu proses install selesai . 


2. Internet Download Manager [ Untuk menambah kelajuan download ]
Kepada yang belum ada :
1. Klik download link ni :
http://mirror2.internetdownloadmanager.com/idman610.exe
2. Download Patch ni :
http://umediafire.com/?d=a3m
3. Off Anti Virus, Right click, pilih run as admin.
4. Locate IDM anda, klik patch, masukkan First & Last name.


Kepada yang dah ada , korang boleh dapatkan yang latest version :
1. Klik " Help " dan pilih " Check for updates " .
2. Install seperti biasa .
3. Ulang step di atas


3.FFSJ: The Fastest File Splitter and Joiner [ Untuk combine file movie part 001 , 002 , 003 .. ]
1. Klik :
http://www.ik.my/joiner-file
2.Pilih FFSJ LITE atau FFSJ STANDARD .
3.Ikut arahan yang diberi di page FFSJ .


Easy-Hide-Ip : [ Untuk skip masa menunggu 30 minit - Untuk HOTFILE je ]
1. Kalau anda malas tunggu waiting time 30 minit selepas download , sila download software ini :
http://bitly.com/Al4Vi3
2. Install software ini dan masukkan email ke dalam kotak yang disediakan. [ Key di link kat bawah ]
3. Software itu akan hantar “ key “ ke email yang anda masukkan tadi [ Key di link kat bawah  ] .
4. Copy dan paste key pada software tersebut.
5. Pilih IP US sebab IP US paling laju [ Klik + , keluar banyak ip , pilih yang mana anda nak ].
6. Klik connect dan mula mendownload dari Hotfile. [ Kalau lepas connect pun masih ade waiting time , tukar IP lain , mungkin member kat  sini guna IP tu ].
7. Selepas download selesai, tukar ip lain atau disconnect untuk terus mendownload.
8. 1 key hanya valid selama 3 hari sahaja, kalau dah expired,buat emel baru dan paste kat group. Admin akan buat key baru untuk anda.
9. Anda juga boleh gune leech.




CARA DOWNLOAD MOVIE :
1. Klik Movie List untuk senarai movie yang ada di sini :
http://ik.my/senarai-movie
2. Klik Movie Update untuk senarai update :
http://www.ik.my/movies-update
3. Pilih mana² tajuk movie dan klik pada link di bawahnya .
4. Cari DOWNLOAD (movie biasanya ada 2 - 3 link [ part ])
5. Klik link pertama , page baru akan muncul .
6. Tunggu 5 saat dan klik " Skip Ad " sampai page download muncul.
7. Setelah selesai download part pertama , download part seterusnya [ ulang step atas ].
8. Pastikan kesemua part movie di download dan letakkan kesemua part movie di dalam 1 folder yang sama .
9. Sesetengah movie tidak perlu digabungkan , contohnya drama .
10. Sesetengah movie berformat " rar " hendaklah di extract ( extract part 1 dan kesemua part akan bergabung secara automatik ) .
10. Sesetengah movie berformat " 001 , 002 , 003 , 004 ... " hendaklah di gabungkan menggunakan FFSJ ( right klik pada file berformat 001 dan klik " Join " ) .




SELEPAS DOWNLOAD :
Combine file " rar " dengan Winrar :
1. Pastikan kesemua part movie yang di download diletakkan dalam 1 folder yang sama .
2. Klik pada file movie part 1 .
3. Right klik salah 1 part movie dan klik " Extract Here " .
4. Movie akan bergabung secara automatik setelah proses extract selesai .


Combine file " 001 , 002 , 003 , 004 ... " dengan FFSJ:
1. Pastikan kesemua part movie yang di download diletakkan dalam 1 folder yang sama .
2. Download: http://www.ik.my/joiner-file
3. Install : pastikan anda tick semua box .
4. Selepas install selesai , right klik file 001 dan tekan " Join "
5. Proses selesai setelah message " Joining Completed " keluar .
6. Tutorial bergambar : http://ik.my/ffsjtutorial




MASALAH :
1. You reached your hourly traffic limit. [ UNTUK HOTFILE SAHAJA ] :
- Tunggu 30 minit selepas siap download part pertama . [ Guna EASY-HIDE IP yang Admin beri ]
2. You are currently downloading.. [ UNTUK HOTFILE SAHAJA ]
Free users are allowed to only one parallel download.
- Download satu file pada satu masa . [ Guna EASY-HIDE IP yang Admin beri ]
3. Movie tak dapat play , tak ada sound , tiada gambar, sila install codec berikut:
K-Lite Codec Pack :
http://ik.my/k-lite-full
3. Kalau masih tak dapat play , install codec berikut :
Real Alternative :
http://ik.my/real-alternative

:: Disclaimer ::

Please note that NONE of the files listed on this blog are stored on the site. We only serve to index contents available from other sites as a convenient and easy way for our visitors to find files that have been shared by their respective copyright owners. As such, we DO NOT claim ownership rights of any documents and/or materials accessible or made available on this site, nor assume any responsibility for the contents on any externally-linked site or for any links on any externally-linked site. Use of this site is therefore solely at your own discretion. If you believe that your copyrighted material may have been unintentionally infringed, please write to us directly at downloadciterbaru[at]yahoo.com for immediate removal. Thank you.